50 g jäst
0,5 dl rapsolja
2-3 stora finrivna morötter
1 tsk salt
2 rejäla matskedar honung
8-10 dl vetemjöl.
1 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
Samt gärna några matskedar skalade sesamfrön och hela linfrön
Gör så här
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken tilll 37 grader
och blanda med jästen. Tillsätt därefter olja, morötter, honung och
salt. Tillsätt sedan så mycket mjöl som degen ”klarar av”, spara dock
lite till utbakningen. Arbeta ihop med kraftiga tag. Ställ därefter på
jäsning i ca 30 minuter.
Baka ut degen och lägg i en långpanna med papper.
Platta ut och skär försiktigt i rutor och nagga sedan med en gaffel. Lår
jäsa i ytterligare 30 minuter och grädda därefter i ugnen i ca 15 min
på 220 grader. Om du vill kan du pensla brödet med lite saltvatten de
sista minuterna så får du en god och krispig skorpa. Låt det gräddade
brödet kallna under bakduk och skär sedan i bitar.
Receptet kommer från UnderbaraClara.
3 kommentarer:
Dina bilder dock? Så fina! Kanske får vi smaka i helgen? :)
Hörde nyss fr kollega: Äter ert recept (fiskgratäng) fr bloggen och ska göra ett ytterligare i helgen!
Kul !
Bilder är mina :) Det får ni nog alldeles säkert!
Så gott bröd!!
Skicka en kommentar