Botten
150 gr smör
½ dl strösocker
2 ½ dl havregryn
2 ½ dl vetemjöl
Fyllning
200 gr naturell färskost (Philadelfia)
2 burkar Kesella vanilj (á 250 gr)
Garnering
Cirka:
2 dl hallon
2 dl blåbär
2 dl röda vinbär
2 dl jordgubbar
Björnbär, smultron etc är såklart gott också.
Gör såhär
Sätt ugnen på 200 gr.
Smält smöret och låt det svalna. Blanda samman socker, havregryn och mjöl. Rör ner smöret. Tryck ut degen i botten och på kanterna i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter tills den fått fin färg. Låt svalna.
Rör hastigt samman färskost och kesella till en smidig kräm. Fyll pajskalet med krämen. Garnera kakan med bären.
Tips: För en syrligare smak, tillsätt 1-2 tsk rivet citronskal i fyllningen.
Om man inte ska äta kakan direkt är det nog bra att ställa den i kylen tills den skall ätas, och ha på bären sist av allt.
Receptet kommer från tidningen Buffé 2004.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar