7 maj 2011

Entrecote med melonsallad och parmainlindad sparris


KÖTT
Valfri mängd kött
Soya
Sweetchili-sås
Olja
Salt och peppar

Rör ihop marinaden och låt köttet stå och dra ett par timmar i kylskåp.
Stek/grilla på hög värme.

MELONSALLAD
1 galiamelon
1 paket fetaost
5-10 basilikablad
Olivolja
Pinjenötter
Salt

Skär melonen och fetaosten i kuber. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Mixa olivoljan med basilikan och tillsätt lite salt. Blanda allt i en skål.

PARMAINLINDAD SPARRIS
Ett knippe grön sparris
1 paket parmaskinka (ca 8 skivor)
Olivolja
Peppar
Parmensanost

Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Lägg Parmaskinkan på en skärbräda. Lägg på sparris (jag tog två per skinkbit), en skvätt olivolja, peppar och riv över parmesanost innan du rullar ihop allt till en rulle. Stek/grilla hastigt tills skinkan och sparrisen fått färg.

Tusen tack till Jullgull för bilder och recept!

Inga kommentarer: