12-16 stycken
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 ägg
1 påse saffran
200-250 g grovt riven mandelmassa
Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke & ställ den åt sidan. Vispa smör & socker pösigt med en elvisp, tillsätt den rivna mandelmassan & äggen. Rör ner äggblandningen i de torra ingredienserna & rör ihop allt tills det är riktigt blandat. Häll till sist i saffranet & rör om tills det är ordentligt ihopblandat. Klicka ner smeten i valfria muffinsformar nästan upp till formkanten. Grädda i 15-20 min i 175°C beroende på storlek.
3 kommentarer:
oj oj enormt lätta att göra och väldigt goooooda
verkligen lätt att baka och härligt goda
Jag antar att detta är en läxa i att läsa recepten noggrant men ...
Känner mig snopen och irriterad när jag efter att ha följt första anvisningen (blanda de torra ingredienserna i en stor bunke) och kommer till punkt 2: vispa socker och smör ...? Ja, sockret är ju redan nerblandat med det andra då det är en torr ingrediens... likaså saffranet som jag ser inte ska blandas i bland de torra ingredienserna.
Mycket tråkigt att behöva slänga allt :(
Skicka en kommentar