19 november 2010

Enkel chili con carne

Chili con carne är en av mina bästa vardagsrätter! Enkelt, värmande, smakrikt och en av få rätter jag inte tycker man behöver ris, pasta eller potatis till (nyttigt). En bit bröd är gott men inte nödvändigt. Gott att värma i matlåda är det också! Toppa gärna med en klick creme fraiche och lite persilja.

Fyra portioner
Några hundra gram nötfärs
En burk tomatkross
Några matskedar tomatpuré
Lite vatten
En gul eller röd lök
En eller två paprikor
Några klyftor vitlök
En burk stora, vita bönor
En burk kidneybönor (eller vilka bönor man gillar bäst)
Salt och peppar
Chilipeppar, paprikapulver, cayennepeppar

Stek köttfärs och den hackade löken. Strimla paprika och ha i. Salta och peppra. Skölj av bönorna. Tjoppa i resten av ingredienserna. Krydda rejält med chili-, paprika- och cayennepeppar! Det SKA smaka och hetta lite av en chili con carne! Låt puttra ihop sig en stund. Servera rykande hett.

Inga kommentarer: