13 september 2010

Flygande jakob

En gammal klassiker som förtjänar en andra chans.
UGN: 225 grader
4 portioner
4 kycklingfiléer
½ tsk italiensk salladskrydda
2-3 bananer
2 1/4 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
1-1 1/4 dl chilisås
1 paket bacon
½ dl jordnötter eller caschewnötter
Gör så här:Stek kycklingen.Skiva den i bitar och lägg den i en smord ugnsfast form.Strö över salladskryddan. Skala bananerna och skiva dem. Lägg dem ovanpå kycklingen.Vispa grädden och blanda den med chilisås och crème fraiche.Bred gräddblandningen ovanpå kyckling och bananbitarna.Gratinera i ugnen ca 20 minuter.Klipp under tiden bacon i småbitar, lägg dem i stekpannan och knaperstek dem.Låt rinna av på hushållspapper. Strö bacon och jordnötter över den färdiga gratängen.Servera med kokt ris.

1 kommentar:

Jonna sa...

Jag tycker detta låter gott, jag gillar alla ingredienserna.. men tror aldrig jag ätit det!