10 augusti 2010

Spanokopita - grekisk spenatpaj


Pajdeg:
2 plattor smördeg (hittar du i frysdisken)

Fyllning:
250 g färsk spenat
1 gul lök
150 g fetaost
250 g keso
1 dl hackad dill eller persilja
salt, peppar
3 ägg

Pensling: olivolja

Sätt ugnen på 175 grader. Pensla en pajform med olivolja. Hacka spenat och lök. Fräs i olja tills löken mjuknat och vattnet kokat in. Rör i fetaost, keso, kryddor och uppvispade ägg. Kavla smördegen och lägg en platta i botten. Fördela fyllningen och täck med den andra plattan. Pensla med olivolja. Grädda i 35 minuter tills pajen fått fin färg. Garnera ev. med persilja.

1 kommentar:

Anonym sa...

vad fina ni är, roligt med blogg! kan rekommendera att baka en morotskaka, men byta ut morötter mot rödbetor och kryddor mot kakao. + en smaskig chokladglasyr. mums!
/sus