5 augusti 2010

Rucolapaj med tomater

Den här pajen har vår mor gjort några gånger och den har varit uppskattad varje gång. Dessutom är den väldigt enkel!

Skal:
2 ½ dl vetemjöl
75 g smör
3/4 Kesella lätt

Fyllning:
3 vitlöksklyftor
150 g rucolasallad
100 g marinerade soltorkade tomater
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl vispgrädde
2 ägg
1 dl riven ost

Gör så här:
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva vitlöken. Skär salladen och tomaterna i grova bitar. Fräs vitlöken i smör i en stor stekpanna. Rör i sallad och tomater. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde och ägg. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Häll sedan i fyllningen och ha den rivna osten uppepå. Grädda till den stannat och fått en fin färg!

1 kommentar:

Malin sa...

Härligt att ni är så flitiga. Jag har md mig åtminstone ett recept med bild från resan. kram


p.s. kanske denna paj även borde ligga under vegetariskt?