6 augusti 2010

Fläskfilé med svamp och salami

Det här är en variant av vår svägerskas underbart goda salamifyllda fläskfilé. Vi väntar på det riktiga receptet, och nöjer oss med vår (Jonnas) fredagsmat - en enkel variant av samma rätt.

Fläskfilé
Matlagningsgrädde
Champinjoner
Soja
Pressad vitlök
Viltfond
Salami (jag använde påläggsvarianten Mager salami)
Salt och peppar

Börja med att bryna fläskfilén i panna, salta och peppra, för att ge den färg. Bryn även gärna svampen. Skär sedan fläskfilén men inte helt igenom. Lägg i ugnssäker form. Rulla ihop en halv salamiskiva och lägg i gluggarna. Blanda samman grädde, vitlök, soja, fond, peppar och häll över filén. In i ugn 225 gr cirka 30 min. Servera med sallad och (klyft)potatis, ris eller vad du gillar bäst.

Fläskfilé är tacksam mat och lätt att göra gott, med några få ingredienser. Använd din fantasi!

Inga kommentarer: