14 juli 2010

Kräftstjärtspaj

Pajdeg:
2,5 dl mjöl
100 g smör
1 ägg
Lite kallt vatten

Fyllning:
1-2 dl kryddblandning (persiljan, timjan t.ex)
1 burk kräftstjärtar
3 ägg
2 dl creme fraiche
Salt och peppar
Ev en gnutta muskotnöt
Riven ost
Gör en äggstanning av ägg, creme fraiche och kryddor. Lägg kräftstjärtarna i det uttryckta pajskalet och häll över äggstanningen samt osten.
-

Kräftstjärtspaj är en favorit hos oss på både midsommar- och påskbuffén.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, undrar bara - ska skalet gräddas före fyllningen läggs i?
MVH Ammis

Unknown sa...

Det är bäst tycker jag, 10 - 15 minuter eller tills det fått fin ljusbrun färg.

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Unknown sa...

Det är bäst tycker jag, 10 - 15 minuter eller tills det fått fin ljusbrun färg.