14 juli 2010

Jonnas kanelmüsli


Lika många delar rågflingor och havregryn
Krossat linfrö
Solroskärnor
Hackade eller hela hasselnötter, sötmandlar etc.
Några msk vatten
Några msk olja
Russin
Veteflingor, vetekli etc. om du vill ha extra fibrer i.
Kanel

Blanda flingor och gryn på stor plåt. Blanda i linfrö, solroskärnor, nötter. Krydda med kanel efter tycke och smak. Stänk över rapsolja och vatten - blanda in i müslin. Sätt in i ugnen på 180 grader i cirka 25 minuter. Rör om då och då (jätteviktigt)! När müslin känns rostad och fin ta ut ur ugn och blanda i russin. Låt stå och torka ett tag innan du har ner i burk.

2 kommentarer:

Jonna sa...

Du ligger i med recepten systra mi! Good work. Men jag har nog inte favoriter kvar att dela ut när vi väl startar, får hitta på nya ist.

Jonna sa...

ps. vi ska ändra komm-systemet för nu är det lösenord och shit.

ps2. kanelmüslin förgyller varje frukost!