12 mars 2013

Banancupcakes med chokladfrosting

Återigen slog jag till på ett recept från Söta saker. Denna gång blev det cupcakes (mina första någonsin). De blev givetvis inte lika snygga som originalet, hade inget strössel och spritsningen gick käpprätt åt... Smaken var det dock inget fel på, även om de var relativt söta och en räckte gott och väl.

Ingredienser till muffins
125 gram smör
2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning

2 bananer – skivade

Frosting
½ dl chokladsås
½ dl naturell färskost
3 dl florsocker

Strössel till garnering

Gör så här
1. Blanda smör och socker.
2. Rör sedan i äggen, ett åt gången.
3. Blanda ner övriga ingredienser.
4. Häll smeten i muffinsformar.
5. Skiva bananen och tryck ner några skivor i mitten av varje muffinsform.
6. Grädda runt 20 minuter i 175 grader.
7. Blanda samman ingredienserna till frostingen. Rör ner mer florsocker om du vill ha en fastare frosting.
8. Spritsa den över muffinsen när de svalnat. 

Inga kommentarer: