27 juni 2012

Morotssallad med rostade hasselnötter


Om ni, liksom jag, är less på tomat/isbergssallad/gurka så testa den här salladen från ICA:s tidning Buffé. Den var riktigt god! Vi åt den till grillat kött men den passar nog det mesta.



Ingredienser
500 g morötter
1 dl hasselnötter
50 g smör
1 dl finskuren dill
flingsalt

Gör så här

1.Rosta hasselnötterna i en torr och het stekpanna. Låt svalna och grovhacka dem.

2.Skala morötterna och hyvla dem i tunna remsor med en potatisskalare.

3.Hetta upp smöret i en liten kastrull tills det blivit gyllenbrunt, passa noga så att det inte bränns. Ta från värmen. Låt stå ca 5 minuter så att det skiktar sig.

4.Ringla det varma, brynta smöret över morötterna (utan att bottensatsen kommer med). Toppa med hasselnötter, dill och flingsalt.

Inga kommentarer: