29 maj 2012

Chili sin carne

Vi är inga matstylister direkt, men det påverkar ju tack och lov inte smaken. Chili sin carne är självklart det utmärkta vegetariska alternativet till chili con carne. Con betyder ju med och sin betyder utan och carne betyder kött! Servera med en klick crème fraiche, ett gott bröd eller ris!

Ingredienser
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 zucchini
1 röd paprika
1 msk malen spiskummin
1 tsk cayennepeppar
1 tsk malet bryggkaffe
2 msk olivolja
1 burk kidneybönor, 400 g
1 burk vita bönor, 400 g
2 burkar krossade tomater a 400 g
salt
svartpeppar
2 tsk rödvinsvinäger
1 knippe timjan
1 kvist persilja

Gör så här 
1. Hacka lök, vitlök, zucchini och paprika. Fräs grönsakerna tillsammans med kryddorna och kaffet i olivolja tills det blir gyllenbrunt.
2. Tillsätt bönor och krossade tomater och låt sjuda 5 minuter.
3. Smaka av med salt, peppar och vinäger. Repa timjan och finhacka persilja och ha i!

2 kommentarer:

Oliine sa...

Åh! Gott, ska helt klart prova. :)

Oliine sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.