Ingredienser:
- 150 g smör eller margarin
- 2 st ägg
- 3 dl strösocker
- 3 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 msk kakao
- 1.5 dl mjölk
- 4.5 dl vetemjöl
Glasyr:
- 50 g smör eller margarin
- 3 msk starkt kaffe eller 3 msk vatten och 0.5-1 tsk snabbkaffepulver
- 1 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl florsocker
Garnering:
- 1-2 dl kokosflingor
Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 225°C.
2. Ta fram en ugnsform, ca 40 x 32 cm med minst 3 cm hög kant som du antingen smörjt med matfett och bröat med ströbröd eller kokosflingor eller också klätt hela formen med bakplåtspapper.
3. Smält smöret/margarinet och låt svalna.
4. Knäck äggen och tillsätt socker i en bunke.
5. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
6. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig.
7. Vispa snabbt ihop med elvisp.
8. Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta smöret.
9. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet.
10. Häll och bred ut smeten i formen.
11. Grädda i nedre delen av ugnen i 225°C i 10-15 minuter. Gör under tiden glasyren.
12. Låt kakan svalna under bakhandduk tills glasyren är klar.
13. Smält smör eller margarin i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan.
14. Tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker.
15. Vispa till en jämn smet.
16. Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm.
17. Strö över kokosflingor.
18. Låt glasyren stelna.
19. Skär kakan i fyrkantiga bitar när glasyren stelnat.
2. Ta fram en ugnsform, ca 40 x 32 cm med minst 3 cm hög kant som du antingen smörjt med matfett och bröat med ströbröd eller kokosflingor eller också klätt hela formen med bakplåtspapper.
3. Smält smöret/margarinet och låt svalna.
4. Knäck äggen och tillsätt socker i en bunke.
5. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
6. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig.
7. Vispa snabbt ihop med elvisp.
8. Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta smöret.
9. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet.
10. Häll och bred ut smeten i formen.
11. Grädda i nedre delen av ugnen i 225°C i 10-15 minuter. Gör under tiden glasyren.
12. Låt kakan svalna under bakhandduk tills glasyren är klar.
13. Smält smör eller margarin i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan.
14. Tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker.
15. Vispa till en jämn smet.
16. Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm.
17. Strö över kokosflingor.
18. Låt glasyren stelna.
19. Skär kakan i fyrkantiga bitar när glasyren stelnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar