29 januari 2012

Bananmuffins

 Jag utgick från detta recept så när som på citronen som jag inte hade hemma.

Till 12 stora muffins eller 24 mindre: 
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ev. 2 tsk malen kanel
  • 4 st ägg
  • 2 st bananer
  • 4 dl vetemjöl

Mät upp smör och socker och lägg i en bunke och låt den stå framme så att smöret blir rumsvarmt så att det blir mjukt. Rör smör och socker till en jämn smet, gärna med elvisp som du kan använda genom hela detta recept. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och ev. kanel. Blanda i äggen ett i taget under kraftig omrörning. Skala bananerna och mosa dem med en gaffel på en tallrik. Tillsätt bananmoset och vetemjöl och rör snabbt ihop till en jämn smet. Fyll muffinsformarna till ¾ med smet.

Stora muffins: Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter i 200°C. Mindre muffins: Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter i 225°C.

Inga kommentarer: