En ljuvlig fläskfilégryta som Julia proffsigt tillagade på allhelgona!
4 vitlökskorvar (av ölkorvstyp)
3 skivade vitlöksklyftor
1 stor gul lök
Grädde, ca 6 dl
1 burk syltlök
Ca 2 dl finhackad smörgåsgurka (+spad)
Stek ca 1 kg fläskfilé i skivor i smör, salta och peppra och lägg åt sidan.
Stek lök och vitlök tillsammans med korven som du har slantat i en stekgryta eller i en stekpanna med högre kanter. Lägg i köttet och slå på ca 5-6 dl grädde.
Finhacka smörgåsgurka och lägg i grytan. Lägg även i syltlök efter tycke och smak, allt från en 1/2 burk till en hel. Låt grytan koka ihop. Smaka av och späd med spad från smörgåsgurkan eller syltlöken beroende på vilken smak man gillar. Jag föredrar gurkspadet. Utan spadet i grytan blir den lätt smaklös. Ev. salta och peppra mer.
Lägg i oliver när 5 min innan grytan ska serveras.
1 kommentar:
En kanongod gryta! Det funkade ju även bra med quorn om man inte äter kött. Vi åt pressad potatis till det och var supergott.
Skicka en kommentar