6 oktober 2011

Karibisk kokoskyckling


2 personer:
2 kycklingfiléer
3 dl kokosflingor
½ burk kokosmjölk
1 grön chili
skal och juice från 1 lime
1 tsk muscovadosocker
salt & peppar
4 träspett

Blanda kokosmjölk, finhackad chili, muscovadosocker, limeskal och juice samt salt och peppar i en plastpåse. Ansa och dela kycklingfiléerna i munsbitar, lägg dem i marinaden och låt marineras i allt från 1 h till ett dygn. Dra gärna en extra plastpåse utanpå så att inget läcker ut.

Sätt ugnen på 175 grader - grillfunktionen. Trä de marinerade bitarna på träspett. Strössla över kokosflingor. Lägg spetten på en plåt klädd med bakplåtspapper och grilla i ugnen tills de är klara (ca 20 minuter beroende på bitarnas storlek). Om du får dålig färg på dem kan du fräsa dem i lite ojlja i en stekpanna innan servering. Servera med jordnötssås och ris.

Jordnötssås
1 mogen mango
2-3 msk jordnötssmör
½ burk kokosmjölk
½ grön chili
skal och juice från 1 lime
1 msk muscovadosocker
1 msk sweet chili
salt

Mixa allt till en slät sås. Servera!

Receptet kommer från matbloggen http://www.haarickavaarts.se/
Tack Julia för tips och bild!

1 kommentar:

Therese sa...

Åh vad kul att ni kikat in på min blogg. Kokoskycklingen är riktigt smarrig, speciellt nu när sommaren känns långt borta..