Pajskal:
2,5 dl vetemöl
75 g smör
0,75 dl kesella 10%
Fyllning:
600 g rödbetor, färska
1 st gul lök
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl svarta oliver
150 g grekisk fetaost
4 st ägg
2 dl matlagningsyoghurt
1 dl mjölk
0,5 dl persilja, hackad
Tillagning
1. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kesellan och arbeta snabbt ihop degen.2. Kavla eller tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt den vila i kylen ca 30 minuter.3. Borsta och koka rödbetorna i vatten 30-45 minuter. Häll av vattnet och skala dem. Dela rödbetorna i bitar.4. Sätt ugnen på 200°. Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en stekpanna. Rör ner rödbetorna. Krydda med salt och peppar.5. Grädda pajskalet ca 10 minuter. Lägg i rödbetorna och oliverna.6. Mosa osten grovt. Vispa ihop ägg, yoghurt och mjölk. Rör ner ost och persilja. Häll äggstanningen i pajformen.7. Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter.
receptet kommer från alltommat.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar