15 mars 2011

Mandelfisk

Farmor gillade mandelfisk. Det gör jag också!
400 gram fiskfilé t.ex torsk eller sej
50 gram margarin, fast, eller 0.5 dl flytande margarin
1 dl ströbröd
50 gram mandel, (ca 1 dl) eller mandelspån (ca 2 dl)
0,5 tsk gurkmeja
2 krm salt
1 st vitlöksklyfta liten
0,5 dl hackad persilja
Tillagning:
1. Värm ugnen till 200 °. Låt fiskblocket tina lite, så att det kan skivas. Skär det i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg den intill varandra i en smord ugnssäker form. Smält fast margarin. Blanda det eller flytande margarin med ströbröd, mandel, gurkmeja, salt, pressad vitlök och persilja. Bred blandningen över fisken. Sätt in formen i mitten av ugnen. Gratinera i ca 25 min. Servera med kokt eller pressad potatis och broccoli eller brytbönor och/eller finrivna morötter.

Receptet kommer från tasteline.com

1 kommentar:

JBH sa...

Det låter jättegott... finns ju så mkt fin och god mat, som jag aldrig orkar laga. Med nya lyan och nytt kök kanske ny inspiration kommer också?