11 oktober 2010

Kräftpasta med purjo och paprika

Förra veckan var det ett kanonerbjudade på kräftstjärtar på Hemköp. Jag passade då på att testa ett nytt recept från gratistidningen från ICA - Billiga veckan.

Pasta, t.ex. fjärilar
1 burk kräftstjärtar
1 purjolök
2 paprikor, gärna i olika färger
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
2 dl smaksatt crème fraiche, t.ex. paprika och chili

Koka pastan enligt anvisningar. Låt kräftstjärtarna rinna av. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Fräs purjon och paprikan i olja. Krydda med salt och peppar. Låt pastan rinna av. Häll tillbaka i kastrullen och rör i crème fraiche och kräftstjärtar. Låt alltsammans bli varmt. Strö purjo och paprika över kräftpastan och servera med bröd och sallad!

1 kommentar:

jonna sa...

det lät ju jättegott! eller?