10 oktober 2010

Farmors favoritkyckling

Vår farmor var bland mycket annat fantastisk i köket. Hennes rätter har varit till stor glädje och inspiration för oss alla. För att nämna några, Farmors krusbärsmarmelad, rostbröd, gröna ärtsoppa, safter, sylter, geléer, krämer, bröd, russinkakor, såser och gratänger.

Därför var det extra roligt när man kunde inspirera henne! Jag bjöd henne på denna kycklingrätt en gång, och sedan lagade hon den flera gånger. Ursprungligen kommer receptet från min gamla klasskompis Ann i Nyköping.
1 grillad kyckling
1 matgrädde
1 dl Mangochutney
Vitlök
Curry
Salt, peppar
1 röd paprika

Rensa kycklingen i småbitar och lägg i ugnsfast form. Rör ihop en blandning av grädden, 1 dl mangochutney, curry, pressad vitlök, salt och peppar. Slå detta över kycklingen. Strö en tärnad röd paprika över. In i ugn cirka 15 minuter i 200-225 gr! Servera med t.ex. bulgur eller ris.

Inga kommentarer: