4 port
2 gula lökar
1-2 pkt saffran
Ca 1,5-2 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
2 dl vitt vin
1 dl grädde
8-10 potatisar
En näve körsbärstomater
1 röd paprika
1 grön paprika
400 g fisk (förslagsvis torsk, men funkar nog med vilken som helst)
Salt
Peppar
Skiva löken och fräs den i lite olja tillsammans med saffran. Skala potatisen och dela dem till önskad storlek (inte för små) och släng med dem i lök- och saffransfräset. Slå på vatten, fiskbuljong och vin. Låt koka tills potatisen nästan är mjuk. Lägg i strimlad paprika, hela körsbärstomater och fisken tärnad i kuber. Spä med en skvätt grädde och låt puttra några minuter tills fisken är färdig. Smaka av med salt och peppar. Servera med ett gott bröd!
Tusen tack Julia!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar