Cirka 35 st
Det står solrosfrön i receptet, men jag använde solroskärnor. De blev inte riktigt lika läckra som på receptbilden, men de duger ändå!
150 g smör
1 ½ dl strösocker
3 ½ dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
1 tsk bakpulver
1 dl kokosflingor
1 dl solrosfrön
Dekoration
Solrosfrön
Gör så här
Rör ihop smör och socker. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda snabbt ihop till en deg för hand eller i matberedaren (i matberedaren tillsätts solrosfröna mot slutet, kör inte för länge). Rulla sedan ut degen till fingertjocka längder, lika långa som plåten. Platta till något. Strö på solrosfrön. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter. Låt svalna och skär sedan i bitar.
Det står solrosfrön i receptet, men jag använde solroskärnor. De blev inte riktigt lika läckra som på receptbilden, men de duger ändå!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar