600-800g vit fisk
2 krm citronpeppar
1 1/2 msk mjöl
3 dl mjölk
1/2 fiskbuljongtärning
250 g svamp
1 kg mjölig potatis
1 1/2 dl mjölk
2 tomater
smör eller margarin
salt och vitpeppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg den tinade fisken i en form Krydda med citronpeppar o 1/2 tsk salt. Tillaga 5-7 min i ugnen. Häll av vattnet.
Vispa ihop mjöl o mjölk, koka upp under omrörning och tillsätt 1 1/2 msk smör eller margarin och buljong. Låt koka några minuter. Fräs svampen i smör och häll i såsen. Smaka av med salt och peppar.
Skala och koka potatisen. Mosa den o vispa i varm mjölk och smör. Smaka av med salt o peppar.
Häll på såsen på fisken och skeda upp moset runtom. Lägg tomaterna i mitten.
Höj temperaturen till 250 grader och gratinera högt upp i ugnen i ca 5-10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar