20 juli 2010

Spenatpasta med kryddstark korv


Dagens middag smakade verkligen bra! Jag glömde purjolöken, så tog istället rödlök och vitlök. Nästa gång ska jag ta purjolök. Istället för pumpakärnorna tog jag en färdigrostad mix av kärnor/nötter.

Ingredienser
300 g tagliatelle
250 g
fryst bladspenat
1 st
purjolök
2 st chilikryddade korvar, (ca 200 g)
0,5 dl
pumpakärnor
1 msk
smör
2 dl
lätt crème fraiche
1 dl vatten
0,5 tsk
salt

Tillagning
Använd en kryddstark korv, gärna grovmald, som smaksättare i pastasåsen.
1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. 2. Tina spenaten. Skär purjolöken i skivor och korven i små bitar. 3. Rosta pumpakärnorna ca 2 min i en torr stekpanna. Ta upp dem. 4. Fräs purjolök och korv i smör i stekpannan. Rör i spenat, creme fraiche och vatten. 5. Låt allt koka ihop ca 2 min. Smaksätt med salt. 6. Häll av vattnet från pastan och blanda i spenatröran. Servera med pumpakärnor.

Inga kommentarer: