
Dagens middag smakade verkligen bra! Jag glömde purjolöken, så tog istället rödlök och vitlök. Nästa gång ska jag ta purjolök. Istället för pumpakärnorna tog jag en färdigrostad mix av kärnor/nötter.
Ingredienser
300 g tagliatelle
250 g fryst bladspenat
1 st purjolök
2 st chilikryddade korvar, (ca 200 g)
0,5 dl pumpakärnor
1 msk smör
2 dl lätt crème fraiche
1 dl vatten
0,5 tsk salt
Tillagning
Använd en kryddstark korv, gärna grovmald, som smaksättare i pastasåsen.
1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. 2. Tina spenaten. Skär purjolöken i skivor och korven i små bitar. 3. Rosta pumpakärnorna ca 2 min i en torr stekpanna. Ta upp dem. 4. Fräs purjolök och korv i smör i stekpannan. Rör i spenat, creme fraiche och vatten. 5. Låt allt koka ihop ca 2 min. Smaksätt med salt. 6. Häll av vattnet från pastan och blanda i spenatröran. Servera med pumpakärnor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar