29 januari 2012

Indisk kycklinggryta med naanbröd

Gryta:
1 chilifrukt
3-4 cm ingefära
2 st vitlöksklyftor
1 paprika
2 st kycklingfiléer
500g krossade tomater
2 msk olja
1 lök
1 msk Garam Masala (en krydda alltså, men kolla innehållsförteckningen, kanske har du alla kryddor som ingår i denna kryddblandning hemma)
3 dl hönsbuljong

Dela chilin och ta bort alla kärnor och hacka den därefter. Finhacka vitlöken och löken, samt riv ingefäran. Fräs chili, lök, vitlök och ingefära i oljan i en gryta. Tillsätt därefter den tärnade kycklingen och låt den får färg med kryddan. När kycklingen har fått färg, tillsätt den hackade paprikan samt de krossade tomaterna och buljongen. Låt puttra i ungefär en halvtimme.
Kockens tips: Tillsätt turkisk yoghurt eller motsvarande i grytan och få en lite mer "gräddig" sås.

Naan:
½ paket färsk jäst
1 msk yoghurt
1½ dl fingervarmt vatten
4 dl mjöl
1 tsk salt
1 msk honung
1 msk olja

Låt jästen lösas upp med vattnet. Tillsätt sedan de resterande ingredienserna och blanda ihop till en deg. Tillsätt mer mjöl, då degen ska släppa från bunkens sidor. Låt degen jäsa 40 min. När degen har jäst klart, baka ut den och dela den i åtta delar. Baka ut de små bullarna till tunna "pannkakor" och grädda dem i en stekpanna på högsta värme.

Ät grytan tillsammans med endast brödet (det gjorde vi) eller koka ris till! 

Tack Per!

1 kommentar:

Jonna sa...

Per är den enda människan jag vet som gör indisk kycklinggryta och bakar eget bröd till !!! Fantastiskt bra gjort.