4,5 dl vetemjöl
1 dl socker
1 msk bakpulver
150 gr smör
1 ägg
2 dl sylt (jag använde rödvinbärssylt)
Strössel
1,5 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 gr smör
Blanda mjöl, socker och bakpulver i en bunke. Finfördela matfettet i detta. Tillsätt ägget och blanda sedan ihop. Tryck ut degen i en smord liten långpanna (ca 20 x 30 cm). Fördela sylten över degen. Strösslet: blanda havregryn, socker och vaniljsocker. Smält matfettet och häll i det i grynblandningen. Rör ihop väl och bred sedan detta över sylten. Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i ungefär 20 minuter. Låt kakan svalna och skär sedan i fyrkanter.
Receptet kommer från boken Sju sorters kakor från Ica Bokförlag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar