26 oktober 2011

Citron- och limepaj

En paj som är lätt att lyckas med, en festlig och underbar kaka till kaffe eller som efterrätt.

Pajskal
3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g smör
1 äggula

Fyllning
3 ägg
2 dl vispgrädde
2 msk mjöl
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Finrivet skal och pressad saft av 1 lime och 1 citron

Garnering och servering
1 skivad lime
1 msk florsocker
3 dl vispgrädde

Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en pajform. Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ägg och socker pösigt, rör i resten av ingredienserna till fyllningen och häll det i pajformen.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt svalna. Garnera efter eget tycke. Servera med vispad grädde.

Inga kommentarer: