Denna enkla rätt har blivit en riktigt favorit hemma hos oss. Innehåller kanske många ingredienser som man inte har hemma, men köper man hem dem en gång så är det lätt att laga igen.
2 kycklingfiléer (kan bytas ut mot ex. potatis, blomkål eller biff)
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 tsk torkad ingefära
lite olivolja
1 dl gula russin (vanliga svarta funkar såklart också, de gula är lite syrligare)
½ dl finhackad mandel
1 pkt kokosgrädde (eller kokosmjölk, men det blir mer krämigt med grädden)
2 dl matlagningsgrädde
1 tsk gurkmeja
1 msk gröna kardemummakapslar eller 2 tsk kardemummafrö (jag använder faktiskt vanlig malen kardemumma för det är det jag har hemma)
1 msk garam masala (kryddblandning som jag hittade på All Världens Mat, finns säkert i andra matbutiker också)
en nypa cayennepeppar
½ dl hackad koriander
1 msk socker
1 tsk salt
1 msk kanel
Putsa kycklingfiléerna och skär i bitar. Finhacka löken och vitlöken, fräs i olja tillsammans med kycklingen och ingefäran. Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra i 20 minuter. Servera gärna med lite raita, jasminris och naanbröd.
Tusen tack till Julia!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar