8 december 2010

Lätt som en plätt-tacopaj

Gör ett pajskal av cirka 3 dl mjöl (vete, graham, vetemjöl av fullkorn t.e.x), 100 gr riktigt smör, ett ägg, en skvätt kallt vatten. Tryck ut i en pajform och låt det vila en stund.
*
Stek köttfärs (ca 400 gr). När den är stekt, ha i tacokryddan. Förgrädda pajskalet några minuter på cirka 200 gr. Fyll pajskalet med köttfärs. Blanda en liten creme fraiche med en burk tacosås. Bred detta över köttfärsen. Garnera med skivad paprika och tomat. Strö över riven ost och grädda i ugn i cirka 25-3o minuter, 225 grader!Bildkälla <-- Där det även finns ett recept på hur man gör egen tacokrydda, fri från glutamat och annat läskigt.

1 kommentar:

Malin, Jonna och Elina sa...

För att sudda bort duktighetsstämpeln, jag har aldrig gjort egen tacokrydda någonsin. Men det är säkert gott om man har en stund extra.