5 december 2010

Julrulltårta

Den här rulltårtan är försvinnande god.
Rulltårta med saffran och choklad

Ingredienser:
3 ägg
1/2 g saffran
1 1/2 dl Strösocker
3/4 dl potatismjöl
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
150 g rumsvarmt smör eller margarin
1 1/2 dl Florsocker
1 msk Vaniljsocker
2 msk kakao


Sätt ugnen på 250°. Täck en långpanna med bakplåtspapper.

Vispa ägg, saffran och socker pösigt. Blanda mjölsorterna och bakpulver och sikta ned i äggsmeten. Bre ut smeten på papperet i långpannan. Grädda mitt i ugnen i 5 minuter. Pudra socker över kakan och vänd upp på ett papper. Dra bort papperet från kakan. Lägg över långpannan och låt kakan svalna.

Blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen. Bre fyllningen över kakan då den har kallnat. Rulla samman. Låt kakan ligga med skarven nedåt. Rulla in kakan i smörpapper. Förvara kallt.

Inga kommentarer: