6 september 2010

Tonfisksås med tomat och basilika

Jag hittade detta recept i Icas tidning Billiga Veckan som förhoppningsvis går att få gratis även i din Ica-butik. Den innehåller många bra och enkla recept!

4 portioner
2 vitlöksklyftor
2 rödlökar
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
500 g krossade tomater
1 grönsaksbuljong
1 kruka basilika (jag använde torkad basilika och det fungerade bra)
2 burkar tonfisk i vatten à 200 g
Salt och peppar
1 citron

Fräs rödlök och finhackad vitlök i olja. Tillsätt tomatpuré och låta den fräsa ihop med löken i någon minut. Tillsätt vatten, krossade tomater, buljongtärning och låt koka sakta i ca 10 minuter. Plocka och skär basilikan. Blanda ner tonfisken (häll bort vattnet först), basilika, salt, peppar och citronsaft i såsen. Servera såsen med spaghetti!

1 kommentar:

Jonna sa...

Jag gjorde ofta en variant av denna som student! Gott med keso till!