Per hittade ett recept i Expressens bilaga Leva & bo som han fick för sig att testa på. Och glad blev jag för det! Gott och värmande så här när hösten plingar på dörren.
4 portioner
400 g sejfilé eller annat vit fisk
200 g skalade räkor
1 liten finhackad gul lök
½ pressad vitlöksklyfta
1 tsk smör eller margarin
50 g strimlad fänkål
50 g rotselleri i små tärningar
50 g palsternacka i små tärningar
150 g potatis i små tärningar
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
7 dl fiskbuljong
Cayennepeppar och salt
Fräs löken och vitkök utan att det tar färg. Tillsätt fänkål, rotselleri, palsternacka och potatis och låt dem fräsa med en stund. Häll i krossade tomater, tomatpuré, apelsinskal och saft samt fiskbuljong. Koka upp och låt koka på svag värme cirka 15 minuter. Skär fisken i bitar och lägg ner den i buljongen. Sjud soppan ytterligare cirka 5 minuter. Smaka av med cayennepeppar och salt. Lägg ner räkorna i soppan vid servering. Toppa med en klick crème fraiche och servera med bröd!
(Per hade inte i någon fänkål, men det gör man ju som man vill med).
2 kommentarer:
Men åh så gott! Jag älskar fisksoppa. Har väl iofs bara gjort det två ggr - på min examensfest våren 2007 samt som lunch till flyttgubbarna i maj 2009.
låter gott! och fantastisk bild av Per :)
Skicka en kommentar