250 gr pasta, t ex penne
1 rödlök
1 liten zucchini
1 fetaost
1 ask körsbärstomater
2 vitlöksklyftor
1 burk tomatsås (pastasåstyp, ca 400 g)
(Blad)Spenat, cirka 70 g
1 påse riven mozzarella
Olja, salt, peppar
Gör såhär!
Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan enligt anvisningar. Dela och skär zucchinin och fräs i olja. Tillsätt skuren rödlök och pressad vitlök och låt fräsa med. Blanda samman grönsakerna med tomatsåsen och spenaten. Smula ned fetaosten. Blanda samman med pastan och ha ned alltihopa i ugnssäker form. Strö över halverade körsbärstomater och mozzarella. Gratinera i ugnen i cirka 10 min.
I orginalreceptet (Tidningen Buffé augusti 2009) var det halloumiost, men jag valde fetaost. Jag hade även fullkornspasta. Om man vill ha ytterligare sting i rätten kan man nog tillsätta t ex kryddig korv eller mer starka kryddor. Det blev mycket och härlig mat, 5 portioner för oss i alla fall!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar