21 juli 2010

Madeleines fläskfilé med smak från skogen

•600 g fläskfile
•2 gula lökar
•200 g valfri färsk svamp
•smör
•1/2 tsk svartpeppar
•1 1/2 msk konc kött och vinfond
•4 dl mellangrädde
•2 msk lingonsylt (jag tar jämt mer)
•färsk timjan

Tillagning
Skär köttet i 1 cm tjocka skivor. Skala och grovhacka löken. Skär svampen i bitar. Bryn köttet i en stekpanna. Ta upp köttet. Stek svampen i stekpannan och koka ur eventuell vätska. Tillsätt löken och fräs några minuter. Lägg tillbaka köttet. Smaksätt med soja och peppar. Häll i fond och grädde och låt koka ihop i 5 min utan lock. Rör i lingon sylten. Strö över timjan. Kokt potatis eller fullkornsris är gott till. Tips! Toppa pannan med lite färska lingon. Pricken över i!

Tack till Madeleine för receptet!

1 kommentar:

andreas sa...

vilken trevlig ide av er kramar